VASTUULLISUUS

 

 

LEE COOPER

Farkkumme suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan omalla tehtaallamme Viron Valgassa. Meillä on vuosikymmenien kokemus farkkujen suunnittelusta, kaavoituksesta ja valmistuksesta. Farkkujemme istuvuudet ovat tästä syystä huippuluokkaa. Lee Cooper- malliston kulmakiviä ovat laadukkaista materiaaleista valmistetut, hyvin istuvat farkut.

Mallistomme perusta ovat tutut, vuodesta toiseen jatkavat mallit. Täydennämme mallistoja joka vuosi uusilla, trendikkäillä malleilla. Lisäksi materiaalit ja sävyt vaihtelevat sesongeittain.

Vuonna 1974 Suomi sai ensimmäisten maiden joukossa lisenssin valmistaa ja myydä Lee Cooper – farkkuja Suomessa. Meillä on siis vuosikymmenien kokemus farkkujen suunnittelusta, kaavoituksesta ja valmistuksesta.

 

SUUNNITTELU

Lee Cooper -farkut suunnitellaan Suomessa ja ne valmistetaan omalla tehtaallamme Valgassa, Virossa. Suunnittelijamme Kaisa Kervinen suunnittelee uusia malleja trendien ja sekä saamiemme palautteiden perusteella.

650x900_1-copy
650x900_2-copy

 

TUOTANTO

Lee Cooper -farkut valmistetaan omalla tehtaallamme Valgassa, Virossa. Tehtaamme on erikoistunut farkkujen valmistukseen, ja tehtaaltamme valmistuukin satoja tuhansia housuja vuodessa.

Tehtaallamme on töissä ompelijoita, kaavoittajia, asettelijoita, viimeistelijöitä sekä pesulan työntekijöitä. Lisäksi siellä on varasto, materiaalien vastaanotto ja valmiiden tuotteiden lähetys sekä tukitoimintoja, jotka huolehtivat, että tehdas toimii moitteettomasti.

Tehtaallamme on myös Pohjois-Euroopan suurin farkkupesula. Siellä pestään tai laseroidaan kulutukset kaikkiin farkkuihimme. Farkkujen kulutusten tekemiseen on tänä päivänä hyvin monenlaisia tapoja. Olemme investoineet viime vuosina paljon moderniin teknologiaan pesulassamme, joiden avulla olemme voineet vähentää ympäristöön kohdistuvaa painetta ja tuottaa entistä vastuullisempia farkkuja. Meillä on tehtaallamme myös automatisoitu leikkuuteknologia, jolloin kankaiden leikkaaminen on huomattavasti tehokkaampaa kuin käsin leikkuu. Tehokkaan automatisoinnin avulla pystymme myös vaikuttamaan materiaalien leikkausjätteiden määrään.

Valgan tehdas on perustettu Neuvostoliiton aikana vuonna 1962. Tällöin tehtaalla valmistettiin myös vaatteita kuten turkkeja, villakangastakkeja, ulkoiluvaatteita, työvaatteita ja naisten vaatteita. Olemme ostaneet tehtaan vuonna 2007, mutta tuotteitamme on valmistettu tehtaalla jo vuodesta 2000. Tehtaallamme on työntekijöitä, jotka ovat olleet töissä jopa 40 vuotta.

 

 

 

 

 

TIETOA MEISTÄ

Olemme suomalainen lähialuetuottaja. Tuotteidemme suunnittelu ja kaavoitus tapahtuu Suomessa. Tuotteemme valmistetaan omalla tehtaallamme Valgassa, Virossa. Valgan tehtaamme on meille tärkeä; panostamme tehtaan kehittämiseen, ympäristöystävällisen tuotannon tekemiseen sekä vastuullisuuteen työnantajana.

Farkkupesulamme on farkkutuotantomme yksi tärkeimmistä kulmakivistä. Pesulamme on teknologialtaan moderni ja ympäristöystävällinen. Olemme panostaneet vuosien varrella paljon tuotekehitykseen ja pyrkineet löytämään ympäristön ja kuluttajan kannalta mahdollisimman turvallisia ja ympäristöä vähän kuormittavia tapoja tehdä trendikkäitä pesuja farkkuihin.

Meillä on tehtaallamme myös automatisoitu leikkuuteknologia, jolloin kankaiden leikkaaminen on huomattavasti tehokkaampaa kuin käsin leikkaaminen. Tehokkaan automatisoinnin avulla pystymme myös vaikuttamaan materiaalien leikkausjätteiden määrään.

Lee Cooper

 

YMPÄRISTÖÄ, KOTIMAISUUTTA JA EETTISIÄ ARVOJA KUNNIOITTAEN

 

Vaatteiden valmistus lähellä on työmme perusta. Haluamme valmistaa housuja, joista tietää kuka ne on valmistanut ja missä ne on valmistettu. Haluamme tarjota vaihtoehdon kuluttajille, joille on tärkeää tietää tuotteen alkuperästä ja valmistustavoista. Meille on kunnia-asia, että tuotteemme on valmistettu laadukkaista ja eettisesti kestävistä materiaaleista ja työmme jälki kestää aikaa. Kun suunnittelemme tuotteet itse ja valvomme itse tuotantoamme ja tunnemme henkilöt tuotteiden takana, voimme seisoa sen takana mitä tarjoamme.

Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan sellaisia tuotteita, joita asiakkaamme oikeasti tarvitsevat ja haluavat ostaa. Haluamme tarjota trendikkäitä, mutta samalla sopivia tuotteita. Tämän vuoksi olemme erittäin kiinnostuneita asiakkaidemme palautteista. Lähellä sijaitsevan tehtaamme ansiosta meillä on myös mahdollisuus reagoida asiakkaidemme toiveisiin nopeasti.

Valmistamme tuotteemme pääosin vain tilausten mukaan, joten pystymme vaikuttamaan tekstiilijätteen määrään.

 

650x900_1-copy

 

 

EETTISET SÄÄNNÖT

MASI Jeansilla olemme laatineet vastuullisuusohjelman, jonka avulla tavoittelemme jatkuvasti suurempaa vastuullisuuden astetta kaikessa tekemisessämme. Ympäristö ja luonto ovat entistä kiinteämpänä osana yrityksen liiketoimintaa ja ympäristöasiat huomioidaan MASI Jeansin päätöksissä toiminnan kaikilla osa-alueilla. Vastuulliset ja kestävät toimintaperiaatteet ohjaavat liiketoimintaa suhteessa niin omaan henkilöstöön kuin myös yhteistyökumppaneihin.

Eettiset ohjeemme edellyttävät meitä ja yhteistyökumppaneitamme toimimaan omien kansallisten lakien ja asetusten mukaisesti koskien myös työntekijöiden työolosuhteisiin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja.

Vaadimme ehdottomana lapsityövoiman kieltämistä, ja että kaikki kumppanimme noudattavat lapsityövoimaan liittyviä lakeja. Yhteistyökumppaniemme on myös minimoitava ympäristövahingot paikallisen turvallisuus- ja ympäristölainsäädännön edellyttämällä tavalla. Eettisten sääntöjen noudattamisella pyrimme varmistamaan, että kaikki MASI Jeansin yhteistyökumppanit toimivat kansainvälisten, eettisten sääntöjen mukaisesti koko toimitusketjussa raaka-ainetoimittajista jälleenmyyjiin.

MASI Jeans ja vastuullisuus lue TÄSTÄ

Farkun hoito-ohjeet lue TÄSTÄ

 

 

REACH-KEMIKAALIASETUS

Ympäristölainsäädäntö ja -vaikutukset otetaan huomioon niin raaka-aineiden ja kemikaalien valinnassa kuin työmenetelmissäkin. Toimittajamme ovat velvollisia noudattamaan REACHin, EU:n kemikaaliasetuksen, määräyksiä. REACH-kemikaaliasetuksen tavoitteena on varmistaa ympäristön ja terveydenhuollon korkea taso ja samalla lisätä EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä korkeilla turvallisuusvaatimuksilla ja tuotekehityksen edistämisellä. REACH velvoittaa teollisuutta aiempaa suurempaan kemikaaliriskien hallintaan ja tuottamaan turvallisuustietoa koko toimitusketjussa. www.reachneuvonta.fi

REACH-kemikaaliasetuksen lisäksi Masilla on sijoitettu uusiin ja ekologisiin farkkujen prosessointi teknologioihin. Erilaisilla entsyymeillä pystymme vähentämään vedenkulutusta pesuissamme perinteisiin kivipesuihin verrattuna. Pyrimme käyttämään ympäristöystävällistä otsonia farkkujemme valkaisuun, jotta valkaisuaineiden käyttö olisi mahdollisimman vähäistä. Uusilla teknologioilla, pesulan vedenkulutuksen ja jätevesien seurannalla MASI Jeans  pyrkii vähentämään ympäristön kuormitusta ja veden kulutusta.

RINKI-MERKKI

MASI Jeans Oy:lle on myönnetty RINKI-merkki todistuksena yrityksen huolehtimisesta pakkausten hyötykäytöstä.

Lue lisää TÄÄLTÄ

650x900_3-copy